Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών “Αριστοτέλης” 2023

Tο Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών “Αριστοτέλης” 2023 για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ο Διαγωνισμός αυτός γίνεται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους μαθητές σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και για το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 για τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης σε μία φάση την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 (10:00-11:30) ενδοσχολικά στα δημοτικά σχολεία –που θα δηλώσουν συμμετοχή– σε όλη τη χώρα.

Όλοι οι συμμετέχοντες/χουσες μαθητές/τριες θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και οι διακριθέντες/θείσες μαθητές /τριες θα λάβουν Βραβεία Αριστείας και Εύφημες Μνείες.

Τα θέματα των προηγούμενων ετών για την Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων του Διαγωνισμού είναι αναρτημένα με τις απαντήσεις τους στον διαδικτυακό τόπο: http://micro-kosmos.uoa.gr (σε διασύνδεση με τους διαδικτυακούς τόπους των φορέων: http://aristotelis.phys.uoa.gr, www.physicsmentor.gr, www.εεφεε.gr). Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους μαθητές.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι μαθητές/τριες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό
Φυσικών «Αριστοτέλης» 2023 είναι οι παρακάτω:
Ε’ τάξη
ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ (όλη η ενότητα)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (όλη η ενότητα)
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ (όλη η ενότητα)
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ (όλη η ενότητα εκτός του ΦΕ: 2)
Στ’ τάξη
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (όλη η ενότητα εκτός των ΦΕ: 4, 5, 6, 8, 10, 11)
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ (όλη η ενότητα)
ΕΜΒΙΑ-ΑΒΙΑ (όλη η ενότητα)
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ (όλη η ενότητα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *